torsdag 11 oktober 2007

Gray Matters, Sue Kramer, 2006

1 2 3 4 5

På hemsidan PlanetOut nämns Gray Matters inom sammanhanget "lesbisk chic lit" tillsammans med Kissing Jessica Stein och Imagine me and you. I samtliga av dessa filmer spelas huvudrollen av en virrig och charmig Meg Ryan-typ som springer in i väggar samt gör andra virriga och charmiga saker. Hon är en väldigt "straight" karriärskvinna i storstaden som inte hittar mr Right eller så tror hon bara att hon har gjort det. Så en dag, till stor vånda, upptäcker hon att hon kanske inte är så straight trots allt.

Här är det Heather Graham (Gray) som blir kär i sin brors nyfunna fru som springer runt i bara mässingen halva filmen och lockar. Hela Grays liv vänds upp och ned, hon försöker dejta killar igen men hallucinerar om tjejer i bh:ar på stan, och som tur är kommer Helena Peabody(!) och styr upp det hela till slut...puh.

Det är såklart roligt att se Heather Graham som lesbisk, men om man vill se en chic lit-film skulle jag rekommendera Kissing Jessica Stein istället som är aningen mer sofistikerad. Gray Matters kan iofs passa bra om man vill lura sina straigtha kompisar till att se en flatfilm om man ändå alltid ser romantiska komedier tillsammans. Kanske en bra omvändarfilm att visa för sin snygga väninna?


Inga kommentarer: