tisdag 9 oktober 2007

Claire of the Moon, Nicole Conn, 1992

1 2 3 4 5

"For every woman who has ever wondered".

Bara trailern är ju en njutningsfull uppvisning i 90-talets flatklassikertema: stentvättade jeans, starka känslor, pianoplinkade och det det nya sexuella uppvaknandet.

Här är det ett gäng litteraturintresserade kvinnor som träffas för en skrivarkurs i en avlägsen stugby vid kusten. Som ni hör är det perfekt upplagt för lesbiska äventyr... närmare bestämt är det huvudpersonen Claire som erfar en komma-ut-process när hon får dela stuga med lesbiska Noel. De två är varandras motsatser vilket leder till hetsiga diskussioner om annat än bara litteratur, men under ytan gror passion och ömhet fram mellan de båda kvinnorna.

Det som kanske är bäst/värst i den här filmen är den "heta" dansen som vi ser en skymt av i trailern. Stentvättade jeans som gnuggas mot varandra i riktig dirty dancing stil när Claire och Noel äntligen lärt sig att hålla sams.

Claire of the moon beskrevs när den kom 1992 som den största händelsen inom flatfilm sedan Desert Hearts 1985. Det må ha varit sju riktiga torkeår för den här klassikern håller inte samma mått. Den är dock helt klart värt en titt bara för det glada humörets skull.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Är jag helt ute och cyklar, eller är det Jamie Lee Curtis som har på sig den hotta fodrade jeansjackan?

MaryAnn Leeman sa...

Nej du SueEllen, det är tyvärr inte det. Denna karismatiska look bars upp av en kvinna vid namn Karen Trumbo som ju är slående likt allas vår egen JL.