måndag 14 januari 2008

But I'm a Cheerleader, Jamie Babbit, 1999

1 2 3 4 5

But I´m a Cheerleader är en mycket underhållande drift med stereotyper på 50-talskitschigt behandlingshem för homosexuella. Med en allvarlig underton får vi följa hejaklackstjejen Megan från en dråplig intervention till det rosa rummet på "gay anonymous" till första kärleken. Från början har Megan svårt att acceptera flatan inom henne. Hon har en pojkvän (med en obehagligt fladdrande tunga), hon är gudfruktig som få OCH hon är ju en cheerleader - det straightaste som finns? Men, kanske tittar hon för mycket under kjolarna på träningen, hon gillar Melissa Etheridge och är dessutom vegeterian - bevisen blir överväldigande och hennes föräldrar skickar henne till "True directions". Där får hon lära sig hur könsrollerna är fördelade men vad tror ni händer när alla flator och bögar buntas ihop på samma ställe?

Jamie Babbit fortsatte sin karriär som flatfilmsregissör med cameotäta Itty Bitty Tittie Committie från 2007 och hon har även regisserat avsnitt ur TV-serier som Nip/Tuck, Ugly Betty, L word, the Riches och Gossip Girl.



2 kommentarer:

Maria sa...

ooooooo, har du soundtracket?
Go! Sailor = mitt favvoband. De som gör Ray of Sunshine och Long Distance.

MaryAnn Leeman sa...

Ja är det inte dem som sjunger Together forever in love eller något sådant? Jag gillar Saint Etienne, Wanda Jackson och Chick habit såklart!!! Mycket smakfullt soundtrack jo jag tackar jag.