fredag 1 augusti 2008

Kanal 5:s gayvecka i retrospektiv


Rick and Steve


Kanal 5:s satsning på qay-tv under prideveckan blev ingen vidare tittarsuccé men de fick åtminstonde mitt hjärta att klappa lite snabbare. Informationschefen på femman säger att förlusten inte gör någon större skada en varm sommarvecka och att satsningen snarare var profilskapande än vinstsökande och som sådan tycker han att gayveckan var en framgång för kanalen, http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2683&a=810272&rss=3130

Så trevligt det har varit att komma hem på kvällarna och slå på Rick and Steve - the Happiest Gay Couple in Town och Queer as Folk ur en aldrig sinande källa hbt-program. Förutom serier har femman även visat dokumentärer och filmer, bland annat Transamerica och flatorienterade An Unexpected Love och grottat ner sig i queera nöjes-spörsmål i Gaybloggen. Jag har som många andra gottat mig, trevligt initiativ Kanal 5!!!

Se lite gobitar av Rick & Steve på Logo

4 kommentarer:

Anonym sa...

Antalet tittare baseras på de som har de där lådorna som mäter vilka program som de tittar på. Vad händer om ingen av dem är homo-, bi- eller transsexuella utan alla är homofoba sportfånar? Jo det ser ut som att hela Sverige hatar HBT-TV och bara vill ha sport på alla kanaler. Hela systemet för mätning är idiotiskt och måste göras om.

Anonym sa...

Råkade slå på kanal5 i veckan och såg de där playmobile-gubbarna Rick&Steve. Och det var trååååkigt! Ugh. Platt, trist och stereotypiskt.

Anonym sa...

Är det inte lite korkat att lägga en gay-tv-vecka samtidigt som pride då en stor del av Sveriges hbt-folk är ute och festivalar istället för att sitta hemma och titta på tv?

MaryAnn Leeman sa...

De kunde ha kört två veckor, en för gamlingarna som inte orkar med allt stoj och sedan en bakisvecka för alla Pridegays. Och så, kanske, lite mer edge på flatfilmen - bara en liten liten tanke från min sida.